– Administrasjonen foreslår å endre kontorstrukturen i Lånekassen. Det innebærer at vi foreslår å legge ned kontorene i Tromsø, Ørsta og Bergen, sier administrerende direktør for Statens lånekasse, Marianne Andreassen, til Nordlys.

I dag gjøres 65 prosent av all saksbehandling i Lånekassen gjennom automatiske digitaliserte løsninger. Etaten har nå en ambisjon om å bli mer digitalisert og mer automatisert.

– Når den manuelle saksbehandlingsmengden går ned, må vi ta konsekvensen av det på vegne av skattebetalerne, sier Andreassen.

Kontorene i Tromsø og Ørsta foreslås lagt ned innen 1. januar 2020. Kontoret i Bergen skal derimot holdes åpent helt til alle ansatte slutter gjennom naturlig avgang og aktiv jobbsøking.

Det jobber til sammen 50 personer på de tre kontorene, mens det i hele Lånekassen jobber 300 personer til sammen.

Den endelige beslutningen om nedskjæringer vil bli tatt av Kunnskapsdepartementet, som Lånekassen sorterer under. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: