Erik Haugane har i dag valgt å si opp sin stilling som administrerende direktør i Siva, ifølge en melding.

Når han nå velger å gå av, er det fordi han ikke har fått hele organisasjonen med seg i endringsprosessene, påpeker selskapet.

- Mitt mandat fra eier og styret har vært å ta Siva gjennom en omstillingsprosess. Dette har vært en påkjenning for organisasjonen. Jeg opplever ikke at jeg i stor nok grad har lyktes i å motivere og engasjere organisasjonen til å endre seg i det tempo jeg mener er nødvendig, sier Haugane.

Haugene var tidligere toppsjef i oljeselskapet Det norske, men ble til slutt tuppet ut av hovedaksjonær Aker og Kjell Inge Røkke.

Haugane har ledet Siva siden sommeren 2013 og fratrer ved utgangen av året.  Kort tid etter at den rødgrønne regjeringen falt, ansatte han tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe som innovasjonsdirektør.

Sivas eiendomsdirektør, Espen Susegg, konstitueres i stillingen som administrerende direktør fra 1. januar 2015.

Selskapet for industrivekst SF (Siva) er statsforetak er eid av Nærings- og fiskeridepartementet, og ble etablert i 1968. Selskapet har hovedkontor i Trondheim.

Sivas innovasjonsaktiviteter omfatter utviklingsprogram for næringshager og inkubatorer, aktivt eierskap i innovasjonsbedrifter, investering i næringseiendom og klyngeutvikling.

Les også:
Tror renten blir kuttet nå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.