Forsvarsdepartementet har besluttet at Forsvarsbyggs enerett og plikt til å levere renholdstjenester til Forsvaret opphører snarest, og senest innen 1. august 2015.

Dette innebærer at Forsvarsbygg ikke lenger kan tilby renholdstjenester til Forsvaret, noe som vil føre nedbemanninger.

– Det omfatter 364 årsverk på landsbasis. I Nord-Norge blir omtrent 130 berørt, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Jentoft i Forsvarsbygg til Nordlys.

Forsvaret har nå fått samme frist med å anskaffe renholdstjenester basert på konkurranse i det kommersielle markedet. Nødvendig innkjøps- og fagkompetanse skal overføres fra Forsvarsbygg til Forsvaret.

– Forsvarsbyggs viktigste fokus i arbeidet fremover er å ivareta alle de berørte medarbeidere på en god og skikkelig måte i tråd med gjeldende lov- og avtaleverk, sier administrerende direktør Frode Sjursen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.