NRK skriver onsdag om elleve serbere som nylig søkte oppholdstillatelse for å bygge boliger i Østfold. Åtte av dem hadde falske vitnemål med seg.

Det hele startet med at en arbeidsgiver oppsøkte utlendingsseksjonen hos politiet i Sarpsborg. Med seg hadde han serbiske borgere som var hyret inn som snekkere til et større boligprosjekt i Østfold.

– De kom med vitnemål som viste at de hadde en fagutdanning som snekkere, opplyser seksjonsleder Merete Beck ved utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt.

Etter en sjekk av vitnemålene mot utdanningsinstitusjonen i Serbia, viste det seg at åtte av elleve hadde forfalskede vitnemål. De åtte innrømmet at dokumentene de hadde med seg var falske, og de er nå fløyet tilbake til Serbia – utvist fra Norge for en periode på fem år.

Politiets utlendingsseksjon i Sarpsborg intensiverer nå kontrollen med dokumentene til håndverkere som kommer.

Les også: Han blir ny toppsjef i Møllergruppen

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: