Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå, skriver VG. Krisen i oljebransjen er i stor grad årsaken til at stadig flere menn mister jobben.

– Det er der nedgangen har startet – og slått ut sterkest. Dette er en næring som er dominert av menn, og dermed også en av grunnene til at ledigheten har vokst mye mer blant menn enn blant kvinner, sier seksjonsleder Helge Næsheim i Statistisk sentralbyrå.

- Vil slå inn på hele landet

Seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret for samfunnsøkonomisk forskning ved Universitetet i Oslo tror at arbeidsledigheten vil merkes de fleste stedene i landet etter hvert.

– Nå er det fortsatt store regionale forskjeller, ledigheten er lav og fallende i noen fylker, mens den er kraftig stigende i andre. Men de fleste forventer at virkningen av reduserte oljepriser vil slå inn på hele landet hvis man ikke får inn mottiltak.

 
Les også: Nesten dobling av oppsigelser og permitteringer

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.