Selv om Norge økonomisk sett fortsatt skiller seg ut fra resten av Europa, begynner nervøsiteten på jobbmarkedet å spre seg her også. Det kommer fram i en undersøkelse av første kvartal 2014, gjennomført av analyseselskapet Nielsen.

38 prosent av de spurte sier at de har gode eller ganske gode jobbutsikter de neste 12 månedene. Det er en nedgang på 12 prosentpoeng sammenlignet med andre kvartal i 2014. Samtidig sier 50 prosent av de spurte at de enten har dårlige eller ikke gode jobbutsikter det kommende året. Sammenlignet med andre kvartal i fjor er dette en økning fra 43 prosent.

Nordmennenes største bekymringer de neste seks månedene er økonomi (26 prosent), helse (19 prosent), terror (18 prosent), jobbsikkerhet (13 prosent) og foreldrenes helse og velvære og store regninger (begge 11 prosent).

I undersøkelsen hvor man har spurt mer enn 29.000 mennesker i over 60 land, kommer det også fram at vi – til tross for at vi er blitt mer bekymret for vår egen økonomiske fremtid – er mer optimistiske enn gjennomsnittseuropeeren.

Mens 68 prosent av de spurte EU-borgerne sier at de er i en resesjon, mener kun 38 prosent av nordmenn det samme.

Les også:
Kraftig fall i arbeidsinnvandringen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.