– Bedriftene i Nord-Norge må helt klart bli flinkere til å selge seg selv. Arbeidsledige på Sør- og Vestlandet må også få øynene opp for de ledige jobbene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til VG.

Både reiselivsbransjen og bygg- og anleggsbransjen i Troms og Nordland mangler kvalifisert arbeidskraft, viser NAVs bedriftsundersøkelse fra mai 2016.

Sliter med å finne nye ansatte

14 prosent av bedriftene i Troms melder om alvorlige rekrutteringsproblemer. Det er høyest andel i landet sammen med Nordland.

En NHO-undersøkelse viser at 17,7 prosent av bedriftene i Troms har behov for arbeidskraft, som de ikke klarer å rekruttere. På landsbasis ligger snittet på ti prosent.

Ved utgangen av mai var 80.300 personer registrert som helt ledige hos Nav, 200 flere enn måneden før. Ledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  NAV-sjefen: Her er det lettest å få jobb fremover

Én god og én dårlig nyhet til deg som står uten jobb akkurat nå

 
Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus   (DN+)

Nav Rogaland: Alvoret har gått opp for folk
 

Kjemper mot godene i Nordsjøen dnPlus (DN+)

Fra lesesal til jobbtrøbbel dnPlus (DN+)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert: