– Vi har fått et stort, et uvanlig stort, antall RAS-meldinger om arbeidsmiljøet hos Statoil fra 2011 til 2015. Vi vil ikke gi ut et eksakt tall, sier regiondirektør Borghild Rekve i Arbeidstilsynet på Vestlandet til Stavanger Aftenblad.

RAS står for Register for Arbeidsrelaterte Sykdommer (RAS), og er meldinger fra leger om pasienter som har rapportert om arbeidsrelaterte sykdommer.

Etter det avisen erfarer skal det være snakk om et tresifret antall, altså over hundre meldinger. Blant annet skyldtes meldingene stress, uro og andre psykososiale forhold på arbeidsplassen.

Statoil tar konklusjonen til etterretning.

– Etter møter med Arbeidstilsynet ble vi enige, sammen med våre ansatte og vernetjenesten, om å behandle alle omstillingssaker i et felles organ. Dette ble etablert i januar. Hensikten er at det skal være en samhandlingsarena som skal sikre effektiv og reell arbeidstakermedvirkning i henhold til hovedavtalen og arbeidsmiljøloven. Her er både fagforeningene og vernetjenesten representert sammen med ledelsen. Vi opplever at den løsningen er godt mottatt av alle parter, også myndighetene, sier pressekontakt Morten Eek i Statoil til Stavanger Aftenblad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Økonomer: Dette spørsmålet vil dukke opp flere ganger fremover

Det norske klager på Sverdrup-fordeling

USA åpner for atomforhandlinger med Nord-Korea

Se DNTV: - Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen

- Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen
Ikke rart DNs bilanmelder synes dette er verdens beste bil.
03:15
Publisert: