Stressrelaterte sykdommer er et voksende arbeidsskadeproblem, skriver dn.se.

Da disse sykdommene ofte er langvarige medfører de store kostnader for arbeidsgiverne.

Ifølge det svenske arbeidstilsynet Arbetsmiljöverket, koster en utbrent medarbeider rundt 400.000 svenske kroner (355.000 norske) i gjennomsnitt.

Arbetsmiljöverket har derfor ifølge dn.se startet en kampanje i Sverige for å øke kunnskapen om hva det kaller «skjulte farer» på jobben og hvordan man forebygger dem.

Kan være vanskelig å se

Stressrelaterte problemer hos medarbeiderne er nemlig ikke alltid like lett å oppdage.

– Det kreves kunnskap om hvordan disse sykdommene oppstår. Konflikter på jobben kan for eksempel skyldes problemer med organiseringen av arbeidet. Hvis man regelmessig vurderer risiko i arbeidsmiljøet og for eksempel har det med som et punkt på personalmøter er det lettere å jobbe forebyggende, sier Ulf Strandberg til avisen. Sandberg er ansvarlig for handlingsprogrammet Systematisk arbeidsmiljøarbeid (SAM) hos Arbetsmiljöverket.

Ifølge Arbetsmiljöverkets oversikt består de skjulte farene av manglende ergonomi, det fysiske arbeidsmiljøet, for lange arbeidsdager, for høy arbeidsbelastning og konflikter.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Jeg må bare sette meg i tvangstrøya og dra meg hjem fra jobb


 
- Sto opp midt på natten for å jobbe - det var som en rus    Slik overlever du karrierehoppet