Endringene i arbeidsmiljøloven som Stortinget vedtok tidligere denne måneden, trer i kraft 1. juli. Datoen ble fastsatt da lovendringene ble sanksjonert i statsråd fredag.

– Det er jeg glad for. Vi får nå en rask iverksettelse av gode og viktige tiltak som gir større fleksibilitet i arbeidslivet,og flere personer mulighet til å prøve seg i arbeid, og til å jobbe lenger, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Lovendringene betyr blant annet at det blir generell adgang til midlertidig ansettelse i tolv måneder. Samtidig er arbeidstidsreglene blitt mer fleksible, og arbeidsmiljølovens aldersgrense heves fra 70 til 72 år.

Hovedorganisasjonen Virke mener innføringen kommer for raskt.

– At dette forslaget hasteinnføres, vil gjøre at de nye bestemmelsene i praksis kan forskyve avgangstidspunkt for enkelte. Det er problematisk, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Unios leder Anders Folkestad mener tida vil vise om det er handlekraft eller hastverk å la loven tre i kraft allerede 1. juli.

– Vi har tidligere sagt at deler av lovforslagene er kompliserte og krevende å følge opp. Vi er særlig spent på hvordan endringen i aldersgrensen vil slå ut og bli håndtert ute på arbeidsplassene, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.