Trodde du at du jobbet mye? Neppe sammenlignet med Yahoo-sjef Marissa Mayer.

Hun har navn for å være et arbeidsjern utenom det vanlige, selv til gründermekkaet Silicon Valley å være.

Ikke minst da Mayer jobbet hos Google var arbeidsdagene hennes rekordlange. I et intervju med Bloomberg Businessweek letter hun på sløret om den ekstreme jobbhverdagen hos søkegiganten, der hun sluttet på dagen i juli 2012 for å bli toppsjef i Yahoo.

Marissa Mayer var den 20. ansatte hos Google da hun begynte der i 1999, og første kvinnelige ingeniør. Ifølge henne selv hadde hun det første året arbeidsuker på opp mot 130 timer. Og man trenger ikke være god i hoderegning for å finne ut at det virker nærmest usannsynlig - da det betyr 18,5 timers arbeid i snitt hver eneste av ukens syv dager.

Marissa Mayer tar seg en «pust i bakken».
Marissa Mayer tar seg en «pust i bakken».
 

Hardt arbeid oversett

Mayer sier til Bloomberg at verdien av hardt arbeid er noe som ofte blir oversett når Googles eventyrlige suksess skal forklares.

- Selve opplevelsen (å jobbe i Google, red. anm) var mer som, «kan du jobbe 130 timer i løpet av en uke?» Svaret er ja, hvis du planlegger når du skal sove, når du dusjer og når du skal på do, sier Mayer til nyhetstjenesten. Hun legger til at hun jobbet døgnet rundt minst en gang i uken i de fem første årene hun jobbet i Google.

Unntaket var når hun hadde ferie - og ferie var det ikke mye av, sier hun.

Nå går det imidlertid snart mot en ny hverdag for Yahoo-sjefen. I slutten av juli ble det kjent at Verizon kjøper Yahoos operative virksomhet for 4,8 milliarder dollar i kontanter. Det som blir igjen av Yahoo skal skifte navn, og bli et børsnotert investeringsselskap.

Toppsjef Marissa Mayer skal angivelig få et sluttvederlag på 400 millioner kroner som en følge av oppkjøpet.

Les også: Ydmyke toppledere, takk! dnPlus (DN+)
 

Mistet jobben samtidig - samlet gikk familien ned en halv million i årsinntekt
Kjersti Aske Kersbergen mistet jobben som konsulent i oljebransjen og var arbeidsledig i tre måneder, før hun fant ny jobb. Mannen mistet også jobben i samme periode, også han fant ny. Samlet gikk familien ned en halv million i årsinntekt.
02:33
Publisert:

 

- Denne roboten koster en tiendedel av et menneske og jobber ti ganger så fort
Se hvordan bankroboten jobber. I løpet av tjue år kan hver tredje norske jobb være erstattet av ny teknologi, ifølge NHO.
01:53
Publisert:

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.