– Det er fullstendig urealistisk, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til VG.

Fagforbundets leder, Mette Nord, argumenterte for at en kortere arbeidsdag ville skape flere arbeidsplasser, være fordelaktig for folk som jobber innen omsorgsyrker og holde folk i jobb lenger. Sanner mener derimot at for å takle eldrebølgen trengs det fler arbeidstimer og fler ansatte innen helse- og omsorgssektoren.

– I dag er utfordringen at vi trenger å jobbe mer, ikke mindre. Spesielt innen helse- og omsorgssektoren. Vi trenger svært mange flere arbeidstimer og ansatte der, slik at vi kan hjelpe alle som blir eldre og får pleiebehov de neste tiårene, sier Sanner.

Flere av LO-forbundene i offentlig sektor støtter Nord, men Fellesforbundet, LOs største forbund, sier også nei til forslaget.

Les også:

- Hvis drivkraften er at du vil bli rik eller egen sjef, vil du ikke lykkes

Slik vil Røkke bremse oljenedturen

Se DNtv: Vår nye favoritt fra Audi

Vår nye favoritt fra Audi
Audi RS 3 er uhyre rask og uhyre dyr. Ikke rart det er vår nye Audi-favoritt.
01:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.