- Det var en flåsete og unødvendig melding fra min side. Jeg vil beklage at jeg sendte ut den, sier Koren til DN.

Sjefen for arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten, har kommet med krass kritikk av tillitsvalgte i Legeforeningen som hun mener går over grensen i sosiale medier. Lørdag 27. august fortalte hun DN om at fremtredende tillitsvalgte hadde favorittmarkert en twittermelding med teksten: «Bratten = søplefyllinga i Bodø».

– De kaller meg søppelfyllingen, sa Bratten, som mener at oppførselen er uhørt.

Les saken her: – De kaller meg søppelfyllingen dnPlus (DN+)

- Skjedde utpå natten

Pensjonert legesekretær og medlem av Helsetjenesteaksjonen William Jørgen Koren føler seg medskyldig. I et innlegg sendt til Dagens næringsliv skriver han:

- Jeg er nettrollet, Bratten!

Les hele innlegget her: Jeg er nettrollet, Bratten dnPlus

Det var han som opprinnelig skrev twittermeldingen om "søplefyllinga i Bodø", som senere ble favorittmarkert av tillitsvalgte.

- Jeg er en ivrig twitrer, og det skjedde litt utpå natten da vi tvitret om situasjonen i helsevesenet. Det var ikke alvorlig ment, sier Koren.

I innlegget understreker han at meldingen nå er slettet.

- Svertekampanje

Spekter-sjef Anne-Kari Bratten.
Spekter-sjef Anne-Kari Bratten. (Foto: Dagens Næringsliv)
Selv om Koren beklager å ha skrevet meldingen, er han overrasket over Brattens reaksjon.

- Jeg trodde hun ville ta det humoristisk, men nå brukes det som en svertekampanje mot legene og det er leit, sier han.

- Jeg syns hun overdriver sin reaksjon. Hun kunne svart meg på twitter, og gjerne gitt meg huden full for den meldingen, det er hun hjertelig velkommen til, legger han til.

Koren, som er tidligere legesekretær ved Radiumhospitalet, blir provosert av Brattens linje i konflikten med legene.

- Vanlige leger har et enormt arbeidspress, det går ikke an å legge mer press på dem. Jeg syns det er urimelig at Bratten svinger pisken over legene, hun burde bruke mer gulrot, ikke pisk, og oppføre seg litt høfligere, sier Koren.

- Uvesentlig

Selv understreker Bratten overfor DN at det er de tillitsvalgte legene hun reagerer på.

«Min agenda var å påpeke at formatet og den tonen som har utviklet seg på Twitter ikke er egnet for å finne løsning i krevende forhandlingsprosesser mellom partene i arbeidslivet. Hva Koren eller andre helseaksjonister måtte skrive om meg på Twitter er helt uvesentlig i denne sammenheng, det relevante er at tillitsvalgte i Legeforeningen bevisst har valgt å retwitre eller favorittmarkere dette innholdet, og at de også selv har skrevet Twittermeldinger som ikke er partsforholdet verdig», skriver Bratten i en epost til DN.

Henning G. Økland, som er foretakstillitsvalgt for Yngre legers forening på Oslo universitetssykehus, var blant dem som favorittmarkerte søppelfylling-meldingen. Han svarte slik på kritikken fra Bratten i DN 27. august:

Legeforenigens presiedent Marit Hermansen. Foto: Gunnar Blöndal
Legeforenigens presiedent Marit Hermansen. Foto: Gunnar Blöndal (Foto: Dagens Næringsliv)
«Jeg registrerer at Bratten bruker sin maktposisjon og tid, nok en gang på å forsøke å ta tillitsvalgte for å kneble dem. På tross av hennes personangrep kommer vi til å fortsette med å ytre oss om forhold i sykehusene som må bedres til beste for pasientene og helsearbeiderne.»

Legeforeningens president Marit Hermansen sa at de ikke opplever at andre forhandlingsmotparter legger opp til tilsvarende aggressivt debattklima i offentligheten som Spekters Anne-Kari Bratten.

- Dette kan nok være et symptom på det, sa Hermansen til DN.

Mandag 5. september starter den to dager lange meglingen mellom Legeforeningen ved Akademikerne Helse og Spekter, der konflikten står om arbeidstid, organiseringen av legenes vaktplaner og arbeidsgivers styringsrett.

Les også: Åpner for å droppe finansskatt på 3,5 mrd. dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.