Archer fikk et driftsresultat på 15 millioner dollar i andre kvartal 2014, mot et negativt resultat på 13 millioner dollar i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 12 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene ble 53 millioner dollar i det andre kvartalet, mot ventet 51 millioner dollar. I fjor var driftsinntektene på 27 millioner dollar. Totale inntekter utgjorde 552 millioner dollar, mot 510 millioner dollar samme kvartal i fjor.

Analytikerne ventet seg litt mer, og estimerte inntekter på 521 millioner dollar på forhånd.

Omsetningsøkning

Archer venter omsetningsøkning på rundt fem prosent i virksomheten i Nord-Amerika sekvensielt i tredje kvartal 2014.

I Latin-Amerika ventes også en omsetningsvekst på rundt fem prosent, mens det ventes noe lavere omsetning i Nordsjøen i inneværende kvartal, sammenlignet med foregående.

I virksomhetsområdet Emerging Markets & Technologies ventes omsetning å bli ti prosent høyere i tredje kvartal enn i andre kvartal, med vekst i både «Oil Tools» og «International Wireline».

Alle avdelingene i Nord-Amerika er ventet å være tjent av den høyere ventede aktiviteten i tredje kvartal, delvis motvirket av «Pressure Pumping», hvor det ventes noe lavere aktivitetsnivå som følge av begrenset logistikk primært i Permian-regionen. Som et resultat av dette, ventes ebitda å øke på linje med den høyere omsetningen.

Oppløftet styre

I Latin-Amerika ventes driftsinntektene noe opp sekvensielt i andre kvartal, delvis motvirket av pågående oppbemanning og infrastruktursutbygging. Dette blir gjort for å forberede selskapet på ytterligere aktivitetsøkninger i andre halvår og starten av 2015.

I Nordsjøen ventes lavere driftsinntekter i tredje kvartal enn i andre kvartal som følge av lavere ventet omsetning.

I Emerging Markets & Technologies ventes bedring i tredje kvartal med på linje med omsetningsveksten.

Styret i Archer er oppløftet av det ferske resultatet, og trygge på at stegene som her gjennomført de seneste par kvartalene i form av nye investeringer og en positive markedsutvikling i USA, vil føre til ytterligere bedring i selskapets finansielle utvikling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.