Arctic Securities tar opp dekning på Aker med kjøpsanbefaling og kursmål 185 kroner.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset datert tirsdag 16. mars.

Kursmålet representerer en oppside på 18 prosent i forhold til Akers sluttkurs tirsdag på 157 kroner. Kursmålet er basert på en historisk rabatt på eiendelene (Net asset value, NAV) på 41 prosent, og meglerhusets estimerte NAV blir dermed 313 kroner.

"Oppsiden er økt kursmål på de underliggende selskapene, en bedring i rabatten i NAV og Akers realisering av eiendeler til sterke prisbetingelser", skriver analytiker Christopher Møllerløkken ifølge TDN Finans.

Analytikeren viser til at svenske Investor har vært handlet med en historisk NAV-rabatt på 32 prosent, noe som impliserer en Aker-kurs på 213 kroner.

Stor utbytte-avkastning
Møllerløkken viser også til Akers foreslåtte utbytte på åtte kroner pr aksje for 2009, opp fra fem kroner i 2008, som gjør at avkastningen på utbytte i aksjen vil være blant de høyeste av OBX-selskapene.

I oppdateringen, som har overskriften "From cash burn to cash earn", pekes det blant annet på at "Aker Spitsbergen" nå endelig er på kontrakt med Statoil. Aker Drilling estimerer meglerhuset vil få en EBITDA på nær 1 milliard kroner i 2010.

Mulige salg i vente
Arctic Securities mener Aker Spitsbergen og Aker Barents kan komme i spill.

"Vi vurderer Aker til å være åpen (open minded) rundt dets eierskap i Aker Drilling. Etter at riggene har bevist en stabil høy operasjonell oppetid i andre halvår 2010, kan de to riggselskapene komme i spill, som potensielt kan frigjøre mer enn 100 kroner pr Aker-aksje. Ekstraordinært utbytte kan også komme fra Aker Solutions ettersom selskapet trolig vurderer exit- strategier på enkelte virksomheter i 2010", skriver meglerhuset.

Det vises til at Akers virksomhet driftes kontantpositivt, og at selskapet derfor ikke trenger kontanter.

"Til tross for at vi venter at Aker gjør strukturelle flytninger som realiserer eiendeler, er selskapet ikke nødt til å selge, noe som betyr at prisen oppnådd vil være sterk", heter det, ifølge TDN Finans.

Aker-aksjen handles onsdag til 155,50 kroner aksjen, en oppgang på 0,43 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs er på samme tid opp 0,70 prosent til 373, 0 poeng.

Les også: Storbank endrer 8 aksjeanbefalinger

Analytiker venter flere Aker Solutions-kontrakter

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.