Saken oppdateres

Den norske vin- og brennevinsleverandøren Arcus kan bli notert på Oslo Børs.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har det svenske oppkjøpsfondet Ratos, som eier 83 prosent av Arcus Gruppen, valgt meglerhusene ABG Sundal Collier og SEB som rådgivere i fobindelse med et salg eller børsnotering av selskapet.

Ifølge kildene Reuters har snakket med sier det er mest sannsynlig at selskapet noteres på Oslo Børs. En børsnotering kan komme til å skje allerede i år.

Alternativt kan det være aktuelt å selge til en strategisk kjøper eller et annet oppkjøpsfond, opplyser kildene.

Hverken Ratos eller SEB ønsker å kommentere saken, ifølge Reuters. ABG Sundal Collier har så langt ikke besvart nyhetsbyråets henvendelse.

Arcus er leverandør av kjente merkenavn som blant annet Aalborg Akvavit, Lysholm Linie Aquavit, Braastad Cognac og Gammel Dansk.

Det svenske oppkjøpsfondet Ratos sikret seg 83 prosent av aksjene i selskapet tilbake i 2005. Det har 450 ansatte. Arcus omsatte for omlag 2,5 milliarder kroner i 2015 med et bruttoresultat (ebita) på 258 millioner kroner.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Massiv laksedød for Marine Harvest i Chile

6 millioner oppsigelser i vente i Kina

Asia i dag: Verre enn forventet

Se DNtv: Dette er årets bil i Europa

Dette er årets bil i Europa
00:49
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.