Det er magasinet Henne som står bak prisen Startknappen - Årets kvinnelige gründer.

Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst fra Oslo selger reiseeffekter i små størrelser og praktisk design gjennom butikkkonseptet Handysize. Målet er å åpne butikk på Gardermoen, og å ta 30 millioner i omsetning i 2009.

Juryen har latt seg imponere:

- De har skapt et foretak tuftet på en unik idé. Grundig forarbeid med markedsundersøkelser og strategier for finansiering ligger bak. Etter bare to og et halvt års drift har Handysize god driftsmargin, og bedriften har potensial til å vokse ut over Norges grenser, heter det i juryens begrunnelse.

Kritiserer det offentlige
Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst synes prisen er inspirerende og er svært glade for å ha nådd til topps i kåringen. Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad hadde æren av å dele ut Startknappen 2009 på Grims Grenka fredag ettermiddag.

- Å vinne Startknappen er en anerkjennelse av konseptet vårt, og gjør at vi stopper opp og tenker over hva vi faktisk har fått til. Innsatsen fra det offentlige for å oppmuntre og støtte kvinnelige gründere har vært skuffende. Denne prisen inspirerer og viser at det er mulig å få det til, sier vinnerne i en kommentar.

Henne deler ut prisen fordi magasinet ønsker å fokusere på yngre gründere som har skapt et foretak med livets rett.

Prisen ble i år delt ut for tredje gang.

De andre nominerte til prisen var:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Lise Arvesen (Drøbak), gründer av nettbutikken Virrevapp, som selger egendesignet barnetøy.
  • Hedda Høiness (Oslo), gründer av Sukker Design, som driver merkevarebygging, med blant annet design av emballasje og butikkonsepter.
  • Karianne Rønning og Line Iren Andersen (Oslo), gründere av Gap the mind, design og utvikling av sex-leketøy.
  • Wanja Småvik Grøtte (Trondheim), gründer av Creovendo, som driver interiørstyling av eiendom i forbindelse med salg.
  • Hanne Lindbæk (Oslo), gründer av Ergo;ego, som gir næringslivet opplæring i kommunikasjon og presentasjonsteknikk gjennom bruk av skuespillerteknikker.
  • Camilla Nielsen (Kviby), gründer av gourmetsjokoladefabrikken Northern Delights.
  • Kristine Gulsrud Kittelsen og Eliin Gulsrud Kittelsen (Bærum), gründere av Mat 360, som driver skolematcatering for 500-600 elever hver dag.
  • Elisabeth Holm (Larvik), gründer av pensjonatet elleVilla, som kombinerer klassisk pensjonatdrift med konserter og hamburgerservering i hagen.
  • Veronica Zimmer og Ines Nærup (Bærum), gründere av barnebokforlaget Children´s House.