Manhattan, New York. - Dette er ikke enden på visen. Dette handler om lov og rett. Dere må bare fortsette og ikke stoppe, sa dommer Thomas Griesa i retten.

Dette var det første møtet mellom partene etter forhandlingene mellom Argentina og flere hegdefond brøt sammen onsdag.

Sammenbruddet førte til landets andre konkurs på 13 år.

Mangler tillit

Argentina har ikke lenger tillit til den rettsoppnevnte megleren etter at han uttalte at landet misligholdte gjelden da det ikke ble funnet en løsning.

- La oss roe oss ned med påstandene om mistillit. Det som er viktig er fakta, forslag og anbefalinger, sa dommer Griesa i retten fredag.

Dommeren mente det ikke var ukorrekt å kalle det mislighold så lenge landet ikke betalte obligasjonseierne.

Den 83 år gamle dommeren brukte store deler av det timslange rettsmøtet til å belære Argentinas advokater. Han anklaget landet for å fare med halvsannheter og bruke loven som det passer seg for å unngå å betale gjelden til hedgefondene.

Milliardkrav

Fondene har krav på rundt ti milliarder kroner. De kjøpte statsobligasjoner på billigsalg etter forrige mislighold, men nektet å innløse dem da Argentina reforhandlet gjelden.

Argentina nekter å betale og kaller investorene «gribber».

Amerikansk høyesterett krever at obligasjonseierne likebehandles.

«GRIBB». Seniorporteføljeforvalter Jay Newman i Elliott Asset management. FOTO: Johannes Worsøe Berg

Les også:
- Vi lever ikke i en 2007-verden
Skal investere 300 mill.
Het sommer - stabile boligpriser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.