Ikke bare er den 430 meter lange broen verdens lengste i sitt slag, men den er også verdens høyeste glassbro målt i meter over bakken. Broen spenner seg over et juv i Zhangjiajie-parken, 300 meter over det spektakulære landskapet som sies å ha vært til inspirasjon for den amerikanske storfilmen Avatar.

Hengebroen er seks meter bred og er laget med 99 tykke glassruter som fotgjengerne kan se gjennom. Den kan bære opptil 800 mennesker i slengen, opplyser en tjenestemann ved parken til nyhetsbyrået Xinhua.

I tillegg til at man kan gå over den mektige glasskonstruksjonen, som er designet av israeleren Haim Dotan, kan de mer eventyrlystne kaste seg ut fra broen i et strikkhopp eller på en zipline.

– Jeg ønsket å bli overveldet. Jeg er ikke redd, den virker trygg, sier Wang Min, en kineser som besøkte broen sammen med sin mann og sine to barn, til nyhetsbyrået AFP.

Køen for å gå over broen var lang på åpningsdagen. Makskapasiteten vil være 8.000 personer per dag, ifølge Xinhua. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Anbefalt fra DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Mimer seg til suksess
Sondre Rodriguez Pedersen (13) fra Drøbak har 660.000 følgere på appen Musical.ly. Slik mimer han seg til suksess.
01:14
Publisert:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.