CeFront og Sevan Marine meldte tirsdag at de er enige om å avbryte sin samarbeidsavtale. Det skal gi Sevan Marine besparelser på 30 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

Arne Smedal var gründer i Sevan Marine og etablerte Cefront i 2013 sammen med Kåre Syvertsen, en annen grunnlegger av Sevan Marine. Nå er Smedal siktet i korrupsjonssaken i Sevan Marine.

Les også: – Sjokkerende, ubegripelig og tragisk

Tirsdag var det altså slutt på samarbeidet med hans gamle selskap.

Kontraktbruddet skjer til tross for at Sevan i forbindelse med kvartalstallene for første kvartal uttrykte at det hadde forpliktet seg til å kjøpe tjenester fra CeFront for en fast sum på 185.000 dollar per måned, som skulle falle ned mot 60.000 dollar ved slutten av 2018.

«Foretrukket leverandør»

I første kvartal mente Sevan at CeFront hadde god teknisk kompetanse for Sevan, og at CeFront ville være den foretrukne leverandøren av teknologiutviklingstjenester til Sevan for tjenester utenfor kjernesegmentet FPSO/FSO.

CeFront utvikler teknologi, design og nye prosjekter.

Styreleder Siri Halen avviser overfor Agderposten at kontraktsavslutningen kan ses i sammenheng med den pågående korrupsjonssaken.

– Dette er en ren forretningsmessig vurdering, fastslår Hatlen.

«Frigjør ressurser»

Også Smedal skal være fornøyd med at samarbeidet er avsluttet, og kaller beslutningen en ren kommersiell vurdering.

- Vi er godt fornøyd med avtalen. Det gjør at vi kan frigjøre ressurser og jobbe med prosjekter og konsepter som kan ta oss gjennom 2016 og 2017. Det er få bedrifter som har en horisont på et par år i disse dager, sier Smedal til Agderposten.

Cefront og Sevan Marine leier kontorer i samme bygning i Kittelsbukt i Arendal. Kontraktsbruddet betyr at Sevan ikke lenger er forpliktet til å kjøpe tjenester og ikke lenger forpliktet til å betale en månedlig fast sum til CeFront, og CeFront vil ikke lenger ha tilgang til Sevan Marines teknologi.

Gjennom sitt selskap Elvheim eier Smedal og familien 50,05 prosent av CeFront, mens Lars Ola Almås eier 20 prosent. De resterende prosentene eies av Kåre Syvertsen, Jan Vidar Aarsnes og Hilde Smedal Thunes med henholdsvis 15, 10 og 4,95 prosent hver. DN har uten hell forsøkt å kontakte Arne Smedal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.