Oslo Børs åpnet rett opp og var opp mer enn to prosent etter få minutters handel tirsdag.

Åpningen var første mulighet for markedet her hjemme til å reagere på oljeprisoppgangen og flere sterke nøkkeltall som kom i løpet av påskehelgen.

Etter at hovedindeksen falt litt tilbake utover formiddagen hadde investorene mer å gi mot slutten av dagen, slik at Oslo Børs tikket inn på ny beste sluttnotering for året.

Den gamle har stått siden 11. januar da hovedindeksen nådde 383,84 poeng. Den nye lyder på 385,12 poeng, etter en oppgang på 2,24 prosent i dag.

Aksjesjef Alexander Åbyholm i Nordea Markets peker på at det er "bedre volum enn på lenge", ifølge TDN Finans.

Oljeopptur
Etter tre og en halv dag uten handel på vår hjemlige børs er det en flere positive nyheter som trekker markedet oppover. Mandag nådde blant annet oljeprisen sitt høyeste nivå på 18 måneder.

Les mer: Høyeste oljepris på 18 måneder

Oljeprisene har steget markert siden Oslo Børs avsluttet handelen før langhelgen onsdag i forrige uke.

Da lå den europeiske Brent-oljen med levering i mai på rundt 81,70 dollar per fat mens den amerikanske wti-kontrakten for samme måned lå på 82,87 dollar.

I dag er prisen på den europeiske brent-oljen for mai på 86,24 dollar fatet, opp 0,36 dollar siden gårsdagens sluttnotering.

WTI-olje med levering samme måned handles for 86,94 dollar fatet, opp 0,32 dollar per fat.

Norges i særklasse kraftigste børslokomotiv, oljeselskapet Statoil STL, steg i dag hele fire prosent til 143,10 kroner.

Positive nyheter
Sterke jobbtall i den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten fredag og oppgang på de amerikanske børsene mandag bidrar til den brede oppgangen på Oslo Børs.

Les mer:
<b>USA: Beste jobbtall på tre år</b>
<b>Dow nær 11.000 poeng</b>

Blant andre tungvekterne steg riggselskapet Seadrill SDRL 6,64 prosent og seismikkselskapet PGS 8,93 prosent.

Seadrill melder tirsdag at selskapet har inngått en intensjonsavtale med Statoil for semien "West Venture" i fem år til en verdi på rundt 756 millioner dollar.

Samtidig har selskapet blitt godkjent for notering på New York Stock Exchange, og venter notering fra torsdag 15. april 2010.

- Det er nok en del utbyttefokuserte investorer i USA som skal ha Seadrill inn i porteføljene sine nå når selskapet blir notert der borte. I tillegg gir noteringen tilgang på ny type kapital, sier Nordea-aksjesjef Åbyholm til TDN Finans.

Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Markets Equities mener oppgangen i PGS skyldes en kombinasjon av høyere oljepris og at USAs president Barack Obamas åpner for å gjøre nye leteområder tilgjengelig, blant annet utenfor Alaska.

Analytikeren mener imidlertid åtte prosent oppgang er en kraftig overreaksjon.

- Det er ingen konkrete nyheter rundt PGS, sier han til TDN Finans tirsdag.

Nedgang for Rec
Solenergiselskapet Renewable Energy Corp REC trosser markedet med et fall på 3,42 prosent til 26,85 kroner. Aksjen var blant børsens vinnere før langhelgen etter en oppgang 9,2 prosent. Aksjen stakk av med mesteparten av oppmerksomheten onsdag etter at selskapet annonserte en refinansieringsplan som blant annet innebærer en tegningsrettemisjon på fire milliarder kroner.

Tirsdag tar meglerhuset CA Cheuvreux opp kursmålet på aksjen fra 18 til 22 kroner.

Les mer: Hever Rec-kursmål

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet er opp 2,24 prosent til 385,12 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.