- Man får se og føle engasjementet til de som deltar, og også hvordan de responderer på utfordringen ved å uttrykke noe de er engasjert i ved hjelp av 20 bilder av 20 slides, på seks minutter og 40 sekunder. Ingen forestilling blir med andre ord lik, forteller Arpna Gupta.

Sammen med Sondre Sommerfelt står hun bak forestillingen "Pecha Kucha Night", som arrangeres for syvende gang torsdag kveld på DOGA.

Fra Tokyo
Konseptet ble startet i Tokyo av Astrid Klein and Mark Dytham (Klein Dytham Architecture) i 2003. Det var tenkt som en kulturell multimedia-arenda, der unge arkitekter, designere og andre kreative kunne møtes og uformelt vise frem arbeider. Nå har konseptet spredd seg til mer enn 130 byer verden over.

- Vi blir et slags møtepukt for ulike kreative yrker og ser at både publikum og de som opptrer er alt fra arkitekter, motedesignere, møbeldesignere, fotografer, kreative ledere og interaktive/grafiske designere til journalister, skuespillere og musikere. Strukturen på forestillingen holder presentasjonene konsise og interessenivået til publikum oppe. I tillegg gir det flere folk muligheten til å vise seg frem. Rammene er like for alle, og det er ingen regler for hva man kan snakke om, sier Gaupna.

Like premisser
Pecha Kucha er en arena der alle aktørene stiller likt. Enten man er et veletablert navn eller student får man mulighet til å vise seg frem for publikum på akkurat de samme premissene.

- Det har ikke eksistert noe som dette før. Hvor tidligere har du funnet en "up and coming" kunstner eller en etablert fotograf, en arkitekt, en antropolog og en ung motedesignerstudent i samtale og interaksjon - uten noen form for hierarki? spør Gupta.

- Her stiller deltakerne opp med alt fra historiefortelling eller reklame til preformance og vakre taler. Alle Pehcha Kucha-kvelder er like, men samtidig helt ulike og unike. Det er jo en stor overraskelse, fordi du ikke har noen anelse om hva du får servert, eller hva de ulike presentasjonene skal handle om. Først og fremst er dette en annerledes opplevelse, og veldig gøy, sier Gupta.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.