Det kommer frem i en dom fra Oslo tingrett. VG var først til å omtale saken.

Interpress, som distribuerer bøker og blader til blant annet Shell, Narvesen og Statoil, krevde at Juritzen Forlag skulle betale dem for 95.000 bøker som ikke var solgt etter at de hadde avviklet sin bokdistribusjon. Men Juritzen mente Reitangruppens bladdistributør ikke kunne gjøre dette, noe som førte til rettssak mellom de to partene.

Arve Juritzen betegner tapet i tingretten som et stort nederlag.

- Dette var et skikkelig tap, det må jeg innrømme. Dommeren har overhode ikke tatt hensyn til noe av vår dokumentasjon, men i stede valgt å gi Interpress fullt medhold slev om de bare har lagt frem bevis for at de har 100 prosent returrett for cirka halvparten av det konflikten handler om.

- Dommeren har heller ikke lagt frem et juridisk grunnlagt for at Interpress plutselig skal ha rett til å få oppgjør i kontanter i stedet for bøker, slik praksis har vært i ni år, skriver han i en e-post til DN.

I dommen får Interpress fullt medhold med at de kan returnere alle bøkene til Juritzen.

Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience skriver i en e-post til DN at de er glade for at de fikk medhold - selv om de gjerne skulle vært saken foruten.

- Vi har tidligere tilbudt Juritzen Forlag oppgjør på to millioner kroner over tre år. Nå er han dømt til å betale 6,5 millioner kroner pluss saksomkostninger om to uker. Vi har ikke et ønske om at Juritzen forlag skal gå konkurs, og vårt tidligere tilbud står fortsatt ved lag, skriver hun.

Hadde ikke råd til advokat

Juritzen skriver at han vurderer å anke avgjørelsen:

- Jeg må la en jurist lese gjennom dommen, men min umiddelbare oppfatning er at dommeren baserer seg på synsing, ikke jus. Jeg ser det som sannsynlig at vi kommer til å anke dommen.

Juritzen har tydelig vært klar på at forlaget vil gå konkurs om han skulle tape saken. Den dårlige økonomiske situasjonen i selskapet førte også til at Juritzen måtte være sin egen advokat under rettssaken.

- Jeg fører ikke denne saken fordi det er gøy. Juritzen forlag er i en økonomisk situasjon hvor vi ikke har råd til advokat, sa Juritzen i Oslo tingrett i forrige uke.

 

Se DNtv: Videoen hennes er sett av over en kvart million på et døgn:

Videoen hennes er sett av over en kvart million på et døgn
Knappe to uker etter at hun startet sin egen bedrift, har den første reklamekampanjen til Mai-Bente Paulsen (37) blitt en viral hit. Se videoen her og les teksten i linken under.
03:60
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.