- Selv om Reitan og Interpress vant søksmålet på 6,5 millioner kroner har de opprettholdt tilbudet om et forlik på to millioner kroner. De har også valgt å dekke sine egne saksomkostninger på nesten 200.000 kroner. Det er veldig raust og jeg er takknemlig, sier Juritzen.

Konflikten er blitt løst ved at Litt-Link og Boklageret går inn og betaler Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen Forlags bøker hos Interpress. Juritzen Forlag vil også overføre ytterlige bøker fra sitt lager.

- Det var viktig for meg å få løst denne konflikten uten å betale kontanter. Både fordi det var stridens kjerne, men også fordi vi behøver disse pengene til å utvikle nye bøker.

- Også vår faste distributør og lager har vært med på dugnaden slik at vi fikk til en løsning alle er tjent med, sier Juritzen.

Stridens kjerne

Interpress, som distribuerer bøker og blader til blant annet Shell, Narvesen og Statoil, krevde at Juritzen Forlag skulle betale dem for 95.000 bøker som ikke var solgt etter at de hadde avviklet sin bokdistribusjon. Men Juritzen mente Reitangruppens bladdistributør ikke kunne gjøre dette.

Juritzen tapte saken i tingretten, og var hele tiden klar på forlaget ikke hadde råd til å betale summen Interpress forlangte. Nå ser derimot den kjente forleggeren lysere på fremtiden.

- Juritzen forlag er nå reddet fra konkurs, vi har flere bøker på bestselgerlistene og vi jobber nå med en meget sterk høstliste. Vi flytter inn i nye lokaler i løpet av måneden og nå skal vi sakte, men sikkert bygge oss tilbake til gamle glansdager, sier Arve Juritzen.

Kommunikasjonssjef Ida Håvik i Reitan Convenience skriver i en tekstmelding at de er glade for at Juritzen Forlag har kommet frem til en økonomisk ordning.

- Vi har hele tiden ænsket å komme til enighet med Juritzen forlag om en minnelig løsning, og derfor reduserte vi også kravet vårt fra 6,5 til 2 millioner kroner. Vi skulle gjerne vært denne saken foruten, men er glade for man nå har blitt enige om en ordning.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Langt frem for sjøens Tesla:

Langt frem for sjøens Tesla
Designer Bård Eker har i flere tiår jobbet med utvikling av fremtidens båter. Han mener båtbransjen trenger en nytenkende gründer som Teslas Elon Musk og sier det er et problem at dagens båter skapes med gammel teknologi og tenkemåte.
04:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.