Det skriver tidligere daglig leder Arve Juritzen (55) i en pressemelding.

Melbye har siden mai 2015 vært informasjonssjef i forlaget, og har over 15 års erfaring som programleder i TV 2 bak seg.

- Sarah har vist en usedvanlig god forståelse for hele den komplekse bokbransjen. Hun klarer å blande børs og katedral og kan plukke nye bestselgere like naturlig som å kutte kostnader og dyrke forfattere, skriver Juritzen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Artister dropper søksmål mot blogger

Han kommer til å fortsette i forlaget, men kommer til å jobbe med å hente inn nye forfattere og bokprosjekter.

Unngikk konkurs

I forrige uke ble det kjent at Juritzen forlag hadde avsluttet konflikten med Interpress.

Interpress, som distribuerer bøker og blader til blant annet Shell, Narvesen og Statoil, krevde at Juritzen Forlag skulle betale dem for 95.000 bøker som ikke var solgt etter at de hadde avviklet sin bokdistribusjon. Men Juritzen mente Reitangruppens bladdistributør ikke kunne gjøre dette.

Juritzen tapte saken i tingretten, og var hele tiden klar på forlaget ikke hadde råd til å betale summen Interpress forlangte.

LES OGSÅ: Hun slutter i pappas pr-byrå for å gi TV 2-sjefen råd

Etter en større «dugnadsrunde» slapp Juritzen å betale regningen på 2,2 millioner kroner i kontanter: Litt-Link og Boklageret gikk inn og betalte Interpress to millioner kroner, mot å overta Juritzen Forlags bøker hos Interpress. Dermed var saken ute av verden.

Melbye og resten av Juritzen forlag ser frem til å legge den turbulente perioden bak seg.

- Vi har nå en unik mulighet til å bygge et nytt, moderne og effektivt forlag på en solid og erfaringsrik grunnmur. Vi skal sette sammen en ny stab med fokus på de store fortellingene, de viktige debattbøkene og de underholdende barnebøkene, sier Melbye.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se video:

Slik blir nye Deichmanske i Bjørvika
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.