Siv og Ulf Bakke ble oppdratt til nøysomhet og flid. Så ble faren Svein Erik Bakke finansmann med høy profil.

Fra sine baser på Oslos østkant skal de nå forvalte formuen på oppunder 300 millioner kroner gjennom selskapet SEB Invest as, skriver Dagens Næringsliv.

-Videreføre livsverket
- Vi har valgt å videreføre de delene av pappas livsverk som vi føler vi kan forvalte og som betydde mest for ham. Vi er født og oppvokst opp på Kampen i Oslo. Det er vi stolte over og fornøyd med. Vi vil leve som vi alltid har gjort, et A4-liv, sier Ulf Bakke, markedsfører og restaurantvert i Hegdehaugsveien i Oslo, til avisen.

- Men vi skjønner at det er interesse for hva som skjer med det pappa bygde opp, legger søsteren til. Siv Bakke Rivenes er master i økonomi med økonomisjefjobb i byggevarebransjen.

Blaff
Svein Erik Bakke var kjent som Vaske-Bakke , som Ole Christian Bachs kreditor og selger av hus til Thomas Øye. Og for helikoptre, digre hus og hytter, ung kjæreste, champagne, Theatercaféen.

Alt det var blaff. Han roet seg ned, og det var vi veldig glade for, sier Ulf Bakke til DN.

Han var fremme i mediene på godt og vondt, sier datteren.

Alt pappa etterlot seg, stammer fra aktiviteter de siste fem årene. I denne perioden var Siv og jeg opptatt med andre ting. Etablere våre egne familier og yrkeskarrierer. Og stå på egne ben. Det har vært interessant å følge ham. Vi var jo med fra vi var små i Viking Rengjøringsselskap, sier Ulf Bakke.

Satser søskenforholdet
Enigheten mellom søsknene er solid, bedyrer de. Søskenforholdet er sterkt nok til å mestre utfordringene ved å brått få en diger arv i fanget.

-Siv og jeg vet vi har forskjellige styrker. Vi kjenner hverandre godt og har stor respekt for den andres kvaliteter. Jeg synes det er veldig betryggende å ha en søster som er økonom, sier Ulf Bakke.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hvordan livsverket til Svein Erik Bakke ser ut om fem år, svarer søskenparet:

- Vi har såvidt tatt fatt på veien. SEB Invest as kommer til å drive videre med eiendom, fortrinnsvis fritidseiendom i Norge og i utlandet. Kanskje ligner virksomheten på Vikinggruppen slik den fremsto før pappa solgte den. Kanskje går vi inn i noe næringseiendom. Investeringen i Skei Marinfisk er muligens på børsen. Og virksomheten styres fra kontor på Teisen og ikke Aker Brygge.

Verdiene i Bakke-boet

Brasil: 100 millioner (basert på emisjonskurs)
Hemsedal: 40-50 millioner
Privatbolig Snarøya: 30 millioner (basert på takst)
Leilighet Majorstuen: 18 millioner (basert på takst)
Leilighet Geilo: 12 millioner
Skei Marinfisk asa: 12-15 millioner
Kontantbeholdning: 60 millioner
Bank2: 5-7 millioner

Les hele historien om arven etter avdøde Svein Erik Bakke i DN påske

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.