Christian Must (39) erstatter sin far Erik Must (70) som styreleder i Norges eldste meglerhus Fondsfinans, skriver Dagens Næringsliv.

Han har store ambisjoner for meglerhuset, og blir bare inspirert av konkurrentene.

– Min far har betydelige engasjement i flere andre selskaper og vil fremover konsentrere seg om disse. Jeg har lyst til å ta mer tak i Fondsfinans enn det han har hatt tid og anledning til. Den beste måten vi kan gjøre det på er at jeg tar styreansvaret og eieransvaret for Fondsfinans, sier Christian Must til DN.

Must jr. vil ha kontor i samme etasje som meglerhuset og være engasjert i den daglige driften. Han tror Fondsfinans allerede om fem år vil være den beste rådgiveren innenfor de områdene de satser på.

– Jeg kommer til å bruke all min tid på å eie Fondsfinans. Jeg skal jobbe tett med ledergruppen og gjøre det til en lettbent organisasjon. Vi setter mer ressurser og satser hardere på firmaet. Min far har ikke hatt anledning til å følge det opp så tett som jeg nå kan, sier han til DN.

Erik Must, som ble 70 år i januar i år, har bygget opp et lite konglomerat av selskaper, og familien er i dag stor eier i blant annet Gyldendal, Arendals Fossekompani, Glamox og NHST.

Familien kontrollerer verdier for over tre milliarder kroner.

Erik Must kjøpte Fondsfinans sammen med Kjell Christian Ulrichsen i 1972 og omgjorde det til Norges ledende meglerhus.

Christian har jobbet på heltid i Fondsfinans siden 2005, først som analytiker og siden som finansiell rådgiver (corporate finance). Han avviser overfor Dagens Næringsliv at han har fått noe gratis i meglerhuset, eller at han blir behandlet av de ansatte med silkehansker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.