Stølen fikk 54,8 prosent av stemmene i rektorvalget som har pågått siden 3. april. Motkandidaten var jussprofessor Hans Petter Graver.

Stølen er i dag professor i kjemi og prodekan på MN-fakultetet. Han overtar som rektor etter Ole Petter Ottersen 1. august, og rektorperioden varer fram til 31. juli 2021.

Ottersen har sittet som rektor i to perioder, og går mest sannsynlig videre til stillingen som rektor for Karolinska Institutet i Stockholm.

Ny prorektor blir Gro Bjørnerud Mo som er professor i fransk og tidligere prodekan på HF-fakultetet. Viserektorer blir professor i statsvitenskap, Åse Gornitzka, og Per Morten Sandset, som er direktør for forskning, innovasjon og utdanning ved Helse Sørøst og professor II ved Det medisinske fakultetet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Banan i Roti
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på desserten Banan i Roti.
01:53 Min
Publisert: