Det har vært høy volatilitet ved Tokyo-børsen. Etter en kraftig nedgang på onsdag, hvor Nikkei-indeksen passerte en nedgang på over 20 prosent fra juni 2015, var det en oppgang på nesten to prosent fra formiddagen av.

Børsen stengte med et fall i Nikkei-indeksen på 2,43 prosent. Nøkkelindeksen har med et nødskrik klart å holde seg over 16000-nivået.

«Vi ser støtte på 16000-nivået», skriver teknisk analytiker Shoku Tani hos Nomura Securities i en rapport.

For knappe to måneder siden Nikkei-indeksen på over 20000.

Analytikere mener at volatiliteten kan fortsette, men ser også lyspunkter for investorer som har råd til å vente.

«2016 bør ende mye bedre enn året startet for investorer. Til slutt vil året gi en god avkastning, men vi forventer fortsatt markedsuro», skriver AMP Capital i en rapport på torsdag.

Ifølge Reuters har utenlandske investorer solgt aksjer for 1122 milliarder yen (85 milliarder kroner) siden årsskiftet.

Alle de asiatiske nøkkelindeksen, med unntak av Jakarta-børsen, har falt klokken 7:30-tiden norsk tid. Ved de kinesiske børsene i Shanghai og Shenzhen har nøkkelindeksene falt med over 1,6 prosent – det samme som Hang Seng-indeksen ved Hong Kong-børsen.

Manila-børsen på Filippinene er over to prosent lavere.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

morten.iversen@dn.no