De fleste børsene i Asia er svakt opp fredag. Japanske og kinesiske børsindekser er alle positive.

Den japanske Topix-indeksen ligger nå an til å få sin beste måned siden september 2013.

- Selv om det ikke er noe spesielt store positive nyheter, bør aksjene stige ettersom det ikke er noen negative katalysatorer. Men aksjene har steget veldig mye den siste tiden, så noen investorer vil ta ut fortjenesten, sier sjefstrateg Soichiro Monji i Daiwa SB Investments til Bloomberg News.

Tegn på svak økonomi

Konsumprisene ekskludert fersk mat steg 2,2 prosent på årsbasis i januar, ifølge statistikkmyndighetene i Japan. Det var mindre enn medieforventningen på 2,3 prosent. Hvis man trekker fra effekten av økningen i salgsskatten sist april, var kjerneinflasjonen 0,2 prosent.

- Noen vil ta utviklingen i konsumpriser som et tegn på at økonomien er svak, mens for andre fører det til at man venter flere pengepolitiske lettelser fra Japans sentralbank, sier Monji.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Smell for Fredriksen-selskap

Bred nedgang for Aker

Oljeprisen ligger an til sin største månedlige prisoppgang siden 2009