Norge har meldt interesse for å bli med i gruppen av land som etablerer den nye asiatiske investeringsbanken (AIIB), kommer det frem i en pressemelding tirsdag.

Den endelige avgjørelsen om Norges medlemskap, samt strukturen og nivået på norsk finansiell støtte til AIIB, vil bli truffet når landene er enige om retningslinjene.

- Vi håper at lanseringen av AIIB vil føre til at finansieringsgapet innen infrastruktur vil bli redusert, sier utenriksministrer Børge Brende(H) i meldingen.

Les mer om AIIB: Flere land slår følge med Kina

Kina tok initiativ til den nye banken som en reaksjon på at den eksisterende Verdensbanken, som er en del av FN-systemet, ikke sterkt nok har satset på Asia. Til tross for sterke protester fra USA, støtter en lang rekke betydningsfulle land AIIB, inkludert Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Brasil og Australia.

Kina satt 31. mars som frist for land som vil være med på å danne AIIB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

USA kan bli eneste stormakt som står utenfor

Analytikere: Oljeprisen skal videre ned

Asia i dag: Skal ta skattesnytere – vurderer amnesti