Fredag steg prisen på råolje med rundt 2 prosent, åpenbart ut fra en forventning om at Opec-landene vil bli enige om å kutte i produksjonen når det møtes i Wien torsdag.

Et fat nordsjøolje ble omsatt for 53,91 dollar mandag, mens et fat amerikansk lettolje ble omsatt for 50,69 prosent fatet.

Oppgangen fortsatte da Asia-børsene åpnet mandag, og kursen på energiaksjer slo følge. PetroChina-aksjen steg med 1,1 prosent mandag, mens Woodside Petroleum steg med 1,9 prosent.

I Europa la BP-aksjen på seg med 0,7 prosent, mens Total-aksjen steg med 0,4 prosent, sammenlignet med fredag.

Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih opplyste søndag at avtalen om produksjonskutt som ble inngått mellom Opec og Russland tidligere i år, ligger an til å bli forlenget.

– Den store hendelsen denne uken er OPEC-møtet i Wien, og vi har sett en oppgang i oljeprisene som et resultat av dette, sier markedsanalytikeren Chris Beauchamp i IG Markets.

– Det trengs betydelige produksjonskutt, både i volum og tid, for å tvinge frem en ytterligere prisoppgang på olje, som alt har steget med 16 prosent sikre ytterligere fra forrige måned, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: Alien Covenant
Spektakulært spetakkel. «Alien: Covenant» er et visuelt storslått kapittel.
02:04
Publisert: