Kong Bhumibol døde torsdag etter 70 år på tronen. Alle former for underholdning tones ned i 30 dager, og landet går inn i ett år lang sørgeperiode, med blant annet et forbud mot underholdning på TV.

Norges ambassade i Bangkok holdt stengt fredag og ber nordmenn i landet respektere sørgeperioden.

– Nordmenn som er i Thailand, eller planlegger å reise, bes respektere sørgeperioden og sette seg inn i og følge myndighetenes råd og anvisninger for sørgeperioden, skriver ambassaden på sine nettsider.

Følger med

Norske reiseoperatører følger nøye med på situasjonen.

– Vi er i kontakt med UD og ber våre gjester følge UDs råd om å respektere sørgeperioden og ellers følge myndighetenes råd og anvisninger, sier PR- og kommunikasjonsansvarlig hos Apollo, Beatriz Rivera, til NTB.

Hun mener det foreløpig er vanskelig å si hvordan landesorgen påvirker ferierende i Thailand.

– Vi har ikke fått informasjon om at det er satt i verk konkrete tiltak for reisende, men vi diskuterer om vi skal sende ut en SMS med informasjon til våre reisende nå, sier Rivera.

Vis omhu og sosial intelligens

Apollo har rundt 50 norske turister i Thailand nå, men tallet vil øke nærmere jul. De fleste nordmenn reiser til Thailand i januar og februar.

Selv om det er sørgeperiode i et land der majestetsfornærmelser kan gi opp mot 15 års fengselsstraff, er det trolig ikke nødvendig å vise større aktsomhet enn man allerede er oppfordret til å gjøre.

– Dette er en veldig sørgelig tid for thailenderne, og jeg tror at nordmenn ville forventet respekt fra thailendere i Norge hvis det samme hadde skjedd her. Jeg tror ikke dette påvirker situasjonen for turister i veldig stor grad, men omhu og sosial intelligens viser norske turister nok uansett, sier Beatriz Rivera.

Forberedt på henvendelser

Star Tour har ingen turer i Thailand nå, men sender sesongens første norske turister til landet i slutten av oktober.

– Vi har ikke fått mange henvendelser fra folk som skal reise, men er forberedt på å få det. Da er vårt svar at alt er som vanlig. Skulle noe skje som påvirker våre gjester, så blir de informert om det, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i Star Tour, til NTB.

– Vi må selvfølgelig respektere forholdene der, men jeg opplever at våre gjester er veldig godt opplyst og flinke til å følge med, sier Aspengren.

Ambassaden oppfordrer som reisende til å registrere seg på reiseregistrering.no for å sikre ekstra trygghet om det «mot formodning skulle oppstå behov for informasjon».

Les også: Thailands kronprins skaper usikkerhet

Thailands konge er død

Kinesisk handelssjokk: - Utsiktene er ikke lyse

Kongens død gir børsnerver dnPlus  (+)

Dette landet er Asias nye vekstkomet

Se DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.