Kunngjøringen skulle skje på balkongen til Ecuadors ambassade i London, der Assange søkte tilflukt for fem år siden for å unnslippe en arrestordre og mulig utlevering til Sverige. Assange fryktet at han ville bli utlevert videre til USA.

– Etter en anbefaling fra Assanges juridiske rådgivere er den planlagte uttalelsen fra ambassadebalkongen utsatt. Dette skjer etter at det er blitt enighet om et nær forestående møte med britiske myndigheter, heter det i en uttalelse fra Wikileaks.

«Optimistiske»

Assange er beskyldt for voldtekt i Sverige, men svenske myndigheter har trukket tilbake den internasjonale arrestordren. 

Den omstridte aktivisten tok dette som en seier, men ville ikke si om han ville forlate ambassaden. Han risikerer fortsatt å bli pågrepet av britisk politi for å ha brutt kausjonsvilkårene sine da han søkte tilflukt i ambassaden.

Mandag sier Wikileaks at det juridiske teamet «fortsatt er optimistiske» med tanke på å finne en løsning «som respekterer Storbritannias juridiske prosedyrer og gjenoppretter frihet og verdighet for Assange».

Britiske myndigheter avviser at de har planer om å møte Assange.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Flyr tre meter fra turistveien
Bli med når basehopper Tom Erik Heimen flyr ned Bispen, Trollstigen i 170 km/t.
01:43
Publisert: