Den svært respekterte internasjonale fysikeren og matematikeren Stephen Hawking har nylig kommet med en ganske nedslående spådom, skriver epn.dk.

- Higgs-partikkelen kan bli ustabil ved 100 milliarder gigavolt. Hvis det skjer kan det få tid og rom til å smelte sammen, og det vil få universet til å kollapse, og det kan skje når det skal være, sier han.

Den gode nyheten er at det er svært lite sannsynlig at det vil skje, og at hvis det skjer så vil vi ikke merke noen ting.

- Han har rett, men det er veldig hypotetisk. Higgs-partikkelen har potensiale til å ødelegge universet, men med de akseleratorer vi har på jorden kommer vi ikke i nærheten av 100 milliarder gigavolt, sier lektor ved Niels Bohr Instituttet på Universitetet i København, Troels Christian Petersen, til epn.dk.

Hvis det likevel skulle skje, så må ifølge Petersen to av universets mest energifylte partikler tilfeldigvis støte sammen

Den australske fysikeren Alan Duffy sier til News.com Australia at ingen uansett vil oppdage hvis det usannsynlige skulle skje:

- Den gode nyheten er at vi aldri vil oppdage at det skjer. Kollapsen vil skje med lysets hastighet, så det er absolutt ingen grunn til å bekymre seg.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – En milepæl i vår forståelse av naturenTok Einstein feil, eller var kabelen løs?