Asylmottaket i Hattfjelldal har hatt om lag 200 asylsøkere, som har resultert i et tjuetalls arbeidsplasser, nybygging, skolevekst og handelsoppsving, skriver Aftenposten.

UDI meldte 25. august at 7.000 asylsøkere sendes ut, og 55 mottak skal legges ned. Mottaket i Hattfjelldal er ett av dem, noe som fører til milliontap for kommunen.

– Dette er bedrøvelig. Ikke bare for dem, men også for oss. Det blir stille i bygda, sier bibliotekar og «mottaksmamma» Valborg Ørjevatn.

Også i Kristiansand skal to mottak legges ned, som betyr en reduksjon av 19 årsverk i kommunen. Avdelingsdirektør i UDI, Christine Wilberg sier de ikke tar lett på at lokalsamfunnene blir berørt av nedleggelse.

– Det å tilpasse mottaksapparatet er en oppgave UDI er satt til å gjøre, slik at skattebetalerne slipper å betale for plasser som blir stående tomme. Asylankomsten har gått mye ned, og vi trenger færre mottak, sier hun.

I 2016 er asylprognosen 10.750, og det er sannsynlig at det vil synke ytterligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.