Bare 1.016 asylsøkere med avslag reiste fra Norge med såkalt assistert retur i løpet av fjoråret, skriver Aftenposten.

– Måltallet (2.300) var bortenfor det som var realistisk for inneværende år, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til avisen. Han mener den viktigste grunnen til at målet ikke er nådd, er at målgruppen for frivillig retur er redusert. I tillegg har mange av de aktuelle personene bodd på asylmottak i mange år og er vanskelige å motivere til frivillig retur.

For 2016 er regjeringens mål at minst 1.600 mennesker som har fått asylsøknadene sine avslått, skal reise frivillig fra Norge. Forfang tror antallet vil øke i år, men sier det er vanskelig å si om 1.600 er realistisk.

– Internt her i huset har jeg oversatt det måltallet til «flest mulig» assisterte returer. 1.600 kan være for høyt, men det kan også meget vel være for lavt. Jeg har ikke tenkt at vi skal stoppe innsatsen hvis vi når 1.600, sier Forfang.

Ved utgangen av november var det 2.556 utreisepliktige personer i norske asylmottak.

Les også:

Én usikkerhetsfaktor peker seg ut for 2016  

Slik er kandidatene hodejegerne jakter på nå  

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.