I Stortingets spørretime onsdag slo statsminister Erna Solberg (H) fast at «raske og tydelige innstrammingstiltak forutsetter et bredt forlik».

Men regjeringspartner Frp vil ikke delta i forhandlingene om asyl- og innvandringspolitikken som de andre partiene har tatt til orde for.

På partiets gruppemøte onsdag ble Frp i stedet enig om å legge fram sine konkrete forslag til innstramminger på asylfeltet for Stortinget.

– Utvanning

– Målet om å få til et bredest mulig forlik vil kunne bety en utvanning på enkelte områder. Det er tiltak knyttet til innstramming som nå er viktig, og det er det vi ønsker å få på plass, sier Nesvik.

– Vi vil nå sette oss ned og utforme forslag til konkrete tiltak, blant annet strengere familiegjenforening, mindre bruk av dagpenger og økt bruk av midlertidig opphold. Så blir Stortinget invitert til å ta stilling til disse, og vi håper at flest mulig partier slutter seg til det. Så får vi se hvor bred tilslutning vi får, sier han.

Det betyr trolig at partiet ikke vil delta i forhandlingene om et bredt forlik som de andre partiene på Stortinget har tatt til orde for. Ifølge Nesvik vil Frp informere Solberg om gruppemøtets beslutning senere onsdag.

Underordnet

Det absolutt viktigste for Frp nå, er å finne måter å bremse tilstrømmingen av flyktninger til Norge på. Hvor bredt et eventuelt forlik om asyl- og innvandringspolitikken blir, er ifølge Frp-leder Siv Jensen avhengig av de øvrige partienes «vilje til å stramme inn».

– Det er helt underordnet hvor mange som er med, sa Jensen.

Verken Jensen eller Nesvik ville onsdag uttale seg om hva som vil skje dersom Frp ikke får gjennom sine forslag.

– Vi lever i et demokrati, og det er regjeringens oppgave å administrere Stortingets vedtak, sier Nesvik.

– Dette er en viktig sak for store deler av det norske folk, som aner uro rundt det vi nå ser. Derfor er det forventninger om at vi leverer raske, konkrete innstrammende tiltak som bidrar til å redusere den framtidige tilstrømningen til Norge, sier Jensen.

 

Les også:Nå rykker boligrenter på 1-tallet enda nærmere

Oljeselskap sier opp ytterligere 70 ansatte i Norge

- 50 dollar er ikke levedyktig, heller ikke 70 dollar

 

Se også:

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.