Slovenia har vedtatt en lov som skal gi raskere behandling av de mange asylsøkerne som kommer til landet.

Målet er også mer effektiv retur av dem som får avslag.

Slovenia er et av landene som merker den store strømmen av flyktninger og migranter langs den såkalte Balkan-ruten på vei til Vest-Europa. Den nye loven pålegger myndighetene å behandle asylsøknader så raskt som mulig, en prosess som i dag tar flere måneder for hver søknad.

– Med det nye juridiske rammeverket ønsker regjeringen å legge til rette for raske og effektive avgjørelser. Det vil også skape grunnlag for mer effektiv returpolitikk overfor dem som ikke oppfyller kravene til internasjonal beskyttelse, sier innenriksminister Vesna Gyorkos Znidar.

– Presset på hele Europa er stort, og vi er i bresjen. EU må fatte vedtak som hindrer at fjorårets krise gjentar seg, sa hun i forkant av vedtaket i Ljubljana. Nasjonalforsamlingen avviste et forslag fra opposisjonen om å sette et tak på antall asylsøknader som kunne godkjennes hvert år.

Etter at Ungarn stengte grensen mot Kroatia i fjor og dermed presset flyktningruten vestover, har nærmere en halv million mennesker passert gjennom Slovenia på vei mot Østerrike og resten av Vest-Europa. Bare 460 av dem søkte asyl i Slovenia, og rundt ti av disses søknadene er innvilget.

 

Les også: OL-mesterens fem beste tips for å gå raskere på ski

Verdens største oljeland på randen av kollaps

177 prosent opp i New York

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo
Alt er flatt. Bortsett fra ett fjell. Temperaturen der, gir perfekt skiføre.
02:14
Publisert: