- Man omtaler ofte aksjonærer som gråtende babyer. I dette tilfellet er aksjonæren faktisk en gråtende baby, sier finansdirektør i it-selskapet Atea, Robert Giori.

Onsdag morgen sendte it-selskapet Atea asa ut en børsmelding om at to måneder gamle Serena Giori har kjøpt 1000 aksjer i selskapet. Lille Serena er finansdirektør Gioris datter.

Sammen med meldingen har den nybakte og åpenbart stolte faren, lagt ved et bilde av sin datter.

- Jeg er en stolt far og det er en følelsesladet tid for oss, sier Giori.

Fikk ideen fra banken

Datteren skal døpes om et par uker, og Giori forteller at aksjene er en dåpsgave til Serena fra foreldrene.

Serena Giori (2 mnd) står nå som eier av 1000 aksjer i it-selskapet Atea som er notert på Oslo Børs. Faren, Robert Giori, er finansdirektør i selskapet - og dermed måtte kjøpet flagges - og pappa la like godt ved bilde av datteren i meldingen.
Serena Giori (2 mnd) står nå som eier av 1000 aksjer i it-selskapet Atea som er notert på Oslo Børs. Faren, Robert Giori, er finansdirektør i selskapet - og dermed måtte kjøpet flagges - og pappa la like godt ved bilde av datteren i meldingen.

Ideen fikk de da de fikk tilbud fra banken om å opprette en sparekonto til datteren. Giori fastslo raskt at renten banken kunne tilby var langt lavere enn den avkastningen han regner med at Atea-aksjene vil gi, og dermed var saken klar.

- Vi kan få mye bedre avkastning enn renten i banken, sier Giori.

De 1000 aksjene kostet tilsammen 87.750 kroner.

Børsmeldingen fra Atea er absolutt utenom det vanlige, ifølge kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs.

- En sånn meldepliktig handel har jeg ikke sett før. Det skal jo meldes, men det er sjelden vi ser at folk gjør et poeng av det og legger ved bilde og forteller hvor gammel datteren er, sier Aase.

- Signal til markedet

Aase viser til at selve handelen er meldepliktig, men at finansdirektøren slett ikke er pålagt å gjøre det på en så personlig måte.

- Der har han gjort jobben som primærinnsider og meldt handelen, og samtidig gjort det på en morsom måte, sier Aase.

Alle ledene ansatte i et selskap skal melde både kjøp og salg av aksjer.

- Det forteller jo noe om synet deres på selskapet. Når finansdirektøren handler på vegne av sin datter, er det et signal til markedet.

Robert Giori har tro på at dåpsgaven til datteren kan være starten på en aksjekarriere.

- Jeg håper dette kan være en god hjelp for å lære et barn om finansielle investeringer, sier Giori.

Han forteller at Atea betaler ut utbytte to ganger i året, slik at den ferske aksjonæren vil få jevnlige påminnelser om hvordan investeringen utvikler seg.

Selv har finansdirektøren ingen aksjer i selskapet, men har opsjoner på kjøp av 200.000 aksjer.

 

Les også:

Streikende piloter fikk tommel opp av reisende

Hun sa opp oljejobben - så bråsnudde markedet

Professor: Norwegian må kutte kostnader(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.