Kontrakten med det statlige russiske selskapet Rosatom har en verdi på nærmere 80 milliarder kroner, og atomkraftverket skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2022.

Kraftverket skal bygges i Amra drøyt 80 kilometer øst for hovedstaden Amman, der det også ligger en gammel borg som står på UNESCOS verdensarvliste.

Jordan importerer i dag nærmere 98 prosent av all energi i form av olje, og har lenge slitt med å dekke etterspørselen etter elektrisitet. Den øker nå med over 7 prosent årlig.

Myndighetene i Jordan håper på sikt å kunne dekke nærmere 40 prosent av energibehovet ved hjelp av atomkraft, og det første atomkraftverket får en kapasitet på 2.000 megawatt.

Russland skal dekke 49 prosent av kostnadene ved det nye atomkraftverket, mens Jordan dekker det resterende.

I forrige måned inngikk Russland en intensjonsavtale om bygging av Egypts første atomkraftverk.

Russland bygde også Irans første atomkraftverk, som ble koblet til strømnettet i 2011, og Rosatom håper på sikt å bygge flere atomkraftverk i landet.

Rosatom inngikk også nylig en avtale med Ungarn om bygging av to atomreaktorer der, og det statlige selskapet har et årlig investeringsbudsjett på opptil 2.750 milliarder kroner til å bygge reaktorer i Russland og andre land for.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Minner Norge om Natos atompolitikk

 
Navarsete: Norge er for streng mot Russland