Det britiske nettstedet Autocar har presentert Porsches produktplan for de neste fire årene.

De mener vi kan vente oss hele åtte nye modeller eller motoriseringer innen 2013.

Mindre Panamera-motorer
Til neste år kommer den firedørs superbilen Panamera med mindre motorer, noe som kan slå heldig ut for prisen på det norske markedet. Nå leveres Panamera med to forskjellige V8-motorer, men i 2010 skal det komme V6-motorer for både bensin og diesel til superbilen.

Dagens Cayenne har slike motorer, som i bensinutgave yter 290 hestekrefter, og i dieselutgave 240 hestekrefter. Kanskje kan vi håpe på en Panamera diesel til rundt en million kroner? Billigste nåværende modell koster over 1,7 millioner.

Les DN.nos test av Panamera: Verdens beste bil?

Ny Cayenne
Motorene i Panamera blir antakelig de samme som kommer i den nye versjonen av Cayenne, som også er bebudet å komme i 2010. Det spekuleres i bedre ytelser og lekrere utseende med trekk fra 911.

 

To hybrider
I 2011 kommer både Panamera og Cayenne i hybrid-versjon. Systemet skal bli av typen "full-hybrid", som betyr at bilen kan drives av den elektriske motoren alene. Drivstoffbesparelsen sies å kunne bli opp mot 30 prosent. I Panamera vil hybriden være bakhjulsdreven.

Ny ur-Porsche
Autocar mener en ny 911 vil dukke opp sommeren 2012. Ingen revolusjonerende ny design, selvfølgelig, selv om de fleste delene skal være helt nye. Den nye 911 sies å bli litt lengre, litt bredere og med litt lengre akselavstand.

Mindre enn Boxster
En ny, og mindre bil med midtmontert motor er også ventet. Den nye modellen, av enkelte kalt 356, skal baseres på Audis kommende R4. Med en liten turbomotor på i underkant av to liter, kan man forvente omkring 250 hestekrefter i bilen. Den skal allikevel ikke konkurrere ut søsknene Boxster og Cayman, da neste generasjon av disse forventes å hoppe opp et hakk.

Les DN.nos test av Porsche Cayman: Lillebror er voksen nok

Mindre suv
I 2013 spekuleres det i at Porsche Roxster kommer, denne bilen er en mindre suv med utgangspunkt i Audi Q5. Ettersom Porsche nå er blitt en del av Volkswagen-konsernet blir dette mer sannsynlig.

Flere Panamera-versjoner?
For å få mer ut av utviklingskostnadene til Panamera, er det ikke usannsynlig at det kommer en coupe- og en cabriolet-versjon av bilen i 2013. Denne modellen kan få navnet 928, og skal gå i strupen på Bentley Continental GT og Maserati GranTurismo eller GranCabrio, som ble avduket tidligere i høst.

Se DN.nos test av Porsche Panamera i levende bilder:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.