Selskapet DeAmp ble spådd en lysende fremtid etter seier i Venture cup for ni år siden, men har «slitt som søren». Gründer Bjørn André Fløtre (34)advarer om blodslit etter gründer-konkurranser.

– Vi opplevde å få mye startkapital og ble «hypet» i mediene. Vi var ivrige, ambisiøse, men hadde faktisk da ikke et ferdig produkt klart, og har slitt som søren. Det er slett ingen suksesshistorie om man ser på tiden som har gått med, det er jeg fullt klar over, sier Fløtre.

Les hele historien til Fløtre her.

Fløtre ønsker å gjøre unge gründere oppmerksomme på hvor mye jobb det er å være gründer. Han har åtte tips til deg som vurderer å bli gründer:

1. Velg gode lagspillere

– Dann et team av mennesker som utfyller hverandre, både personlighetsmessig og faglig.

2. Finn de rette mentorene

– Noen er mer ute etter pengene i støtteordningene dine, enn å faktisk hjelpe deg. Velg noen du stoler på, som ikke krever skyhøye honorarer.

3. Blås i hva potensielle samarbeidspartnere sier

– Jeg har sluttet å høre på hva folk sier, jeg følger heller med på hva folk gjør. Mye av det folk lover og ønsker er nemlig bare prat.

4. Ikke «ta av» på et godt møte eller god bestilling

– Det er da jobben starter. Ta heller feiringen når pengene er på konto

5. Ikke vent

6. Du kommer til å gjøre feil

7. Du har alt å vinne

8. Tål motgang

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.