Statsminister Jens Stoltenberg uttalte midt i opsjonsuroen i Hydro at toppstillinger i statseide selskaper er å anse som tillitsverv hvor det ikke bare handler om egne inntekter og gevinster, men om å forvalte tillit på vegne av det norske folk.

I helgen gikk statsministerens egen olje- og energiminister ut mot tillitsverv-utspillet.

- Her må jeg må faktisk innrømme at jeg er uenig med statsministeren, sa Enoksen til NRK.

- Vi skal ha et nøkternt lønnsnivå i Norge, men å se en jobb i et selskap, enten det er statlig eid eller ikke, som et tillitsverv... det må jeg innrømme at jeg er uenig med min sjef i. Det er en jobb, som en hvilken som helst annen jobb, forklarte Enoksen til NRK.

Måtte snu
Det var klare ord for pengene, men etter å ha snakket sjefen midt imot så tok det kort tid før Enoksen gjorde full retrett. Søndag gikk Olje- og energidepartementet til det sjeldne skritt å sende ut en pressemelding med en "presisering" der Enoksen totalt har skiftet standpunkt.

- Jeg har behov for å presisere følgende etter at det i et intervju med NRK i dag gis inntrykk av at jeg er uenig med statsministeren: Jeg er selvsagt enig med statsministeren i at ledere i store selskaper er satt til å forvalte store verdier for selskapene og det norske samfunnet. Dette er oppgaver som er basert på - og avhengig av bred tillit. Jeg vil understreke at det ikke er noen uenighet mellom meg og statsministeren i at det er viktig å holde lederlønningene i selskaper som er sentrale for samfunnet nede, sier Odd Roger Enoksen.

- Trenden med lønns – og bonusfester for toppledere i næringslivet må stoppes. Det er en ukultur som har fått bre om seg i deler av næringslivet. Flinke ledere må få god lønn, men vi har den siste tiden sett flere eksempler på lønninger som er langt fra det som er fornuftig, sier Enoksen nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.