Audi planlegger å lage 1000 eksemplarer av sin elektriske sportsbil e-tron. Bilen ble første gang vist under bilutstillingen i Frankfurt i høst, og skal etter planen komme på markedet i 2012. Prisen antydes å ligge over R8-prisene når bilen kommer i salg.

- Det er alltid noen som vil være først til å eie ny teknologi, sier Audis eksteriør designsjef Achim Badstubner til Autocar.

Bilen har fire motorer, en i hvert hjul, og motorene produserer 313 hestekrefter og 4500 Nm dreiemoment(!). Null til 100 km/t skal gå unna på 4,8 sekunder. Litium-ionbatteriet produserer 42,4 kilowattimer, som gir en rekkevidde på omkring 248 kilometer.

Store bilder:

Som konkurrenten Tesla Roadster skal e-tron være et premium alternativ.

I Norge koster en Audi R8 fra omkring to millioner kroner, fordelen med det norske avgiftssystemet er at det premierer elektriske biler, noe som gjør Tesla Roadster til en relativt sett rimelig bil i Norge. Hva Audi e-tron vil ende på tør vi likevel ikke tippe.

Audi tror at noen kunder vil velge en e-tron i steden for en vanlig sportsbil, men også at mange vil kjøpe bilen for å markere et standpunkt.

Les også DN.nos test av Audi R8: Heeelt rått!

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.