I starten av mars viste Audi sin konseptbil «Prologue Avant» som viser veien mot neste generasjon A6. Ikke helt unaturlig kommer de derfor nå med en «Prologue Allroad» som vil vise veien mot Audien som kanskje er den som passer norske kjøpere best, den neste generasjonen A6 Allroad.

Kombinasjonen av stasjonsvogndesign, høyere bakkeklaring og firehjulsdrift har truffet spesielt godt her i Norge.

Ifølge en pressemelding fra Audi byr «Audi prologue allroad» på en «smak av nær fremtid, både hva gjelder design og teknikk».

Les også: Hard kamp om luksussuv-kunder

Audis første allroad-modell ble lansert for 15 år siden. Det nye konseptet har en lengde på 5,13 meter og typiske allroad-designelementer med kraftigere støtfangere og hjulbuelister. Audi fortsetter sin utvikling innen lysteknologi med Matrix laserlys hvor lyset visstnok brytes ned til en mengde små piksler som gjør at lyset kan distribueres i ulike former og fasonger.

Under panseret sitter en fireliters V8-bensinmotor, men denne får hjelp av en elektrisk motor som drives av en lithium-ion batteripakk plassert bak i bilen. Samlet effekt er 734 hestekrefter og et dreiemoment på 900 Nm. Null til 100 km/t går på 3,5 sekunder. Eektrisk rekkevidde er på 54 kilometer, og oppgitt forbruk er 0,24 liter på mila. Det tilsvarer et C02-utslipp på 56 g/km. Bilen er klar for såkalt induksjonslading, som betyr at den kan lades trådløst på bestemte steder.

Fremtidens interiør er også på plass i bilen, med blant annet intergrerte skjermer som kan betjenes med sveipe-bevegelser vi kjenner fra nettbrett. Deler av dette kommer antakeligvis i neste generasjon A8 som er den første som det kommer et generasjonsskifte på.

Les også: Her er Audis nye stor-suv

 

 

Se konseptbilen Audi viste i Genève tidligere i år:

Slik blir Audis neste storselger
Denne konseptbilen gir en god pekepinn på hvordan neste generasjon A6 vil se ut.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.