26-åringen sa på forhånd at han gledet seg, men var skjelven med tanke på å ta over ledervervet. Han overtar etter Eskil Pedersen, som har ledet ungdomsorganisasjonen i fire år.

Det var ingen motkandidater til Hussaini og heller ikke til noen av de andre plassene i sentralstyret. Alle kandidatene ble valgt inn til trampeklapp.

Ragnhild Kaski fra Finnmark er ny generalsekretær, mens Emilie Bersaas fra Rogaland er nestleder.

Mani Hussaini ble beskrevet som ”en vanlig gutt fra Jessheim” av leder i valgkomiteen Truls Wickholm. Likevel har han en litt annen bakgrunn enn mange andre nordmenn. Hussaini ble født i Syria, og hans familie kom til Norge som politiske flyktninger da han var tolv år gammel.

-AUF velger nå en leder som har vært på asylmottak med en familie som har mottatt sosialhjelp. I Frps regnestykke ville du vært en utgiftspost. Nå skal du lede landets viktigste ungdomsorganisasjon, sa Wickholm.

Hussaini har tidligere sagt at hans oppgave som AUF-leder blir å gjøre Arbeiderpartiet rødere og grønnere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.