Australia utsetter anskaffelsen av noen av F-35-flyene de har bestilt, i to år for å spare penger.

Australia har forpliktet seg til å kjøpe to treningsfly som skal leveres i 2014-2015 i USA, og skulle senere i år bestemme seg for når de neste tolv flyene skal kjøpes.

Men forsvarsminister Stephen Smith sa torsdag at kjøpet blir skjøvet to år fram i tid for å spare 1,5– 2 milliarder australske dollar slik at regjeringen kan få statsbudsjettet i balanse.

– Vi har tidligere kunngjort at vi skal kjøpe ytterligere tolv fly, og det blir det ingen endring på. Men det vil skje to år senere enn det som tidligere er bestemt, sa Smith.

Australia er et av åtte land som bidrar til utviklingen av jagerflyet. Men stadige forsinkelser og økte kostnader, i tillegg til budsjettkriser, har gjort at noen av landene har redusert eller utsatt sine kjøp av flyet.

På lengre sikt har Australia planer om å kjøpe opp til 100 F-35-fly, men har ikke inngått fast avtale om flere enn de første 14.

USA har utsatt kjøpet av 179 fly i fem år, mens Italia, Nederland og Storbritannia har redusert antall fly de skal kjøpe.

Les også: <b>Japan truer med å kansellere F-35-kjøp</b>


Vraker ekstramotor til F-35

<b>En halv milliard i F-35-kontrakter har forduftet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.