Goldman Sachs utelukker ikke at Australia kan være på vei mot en resesjon. Nye investeringer kan falle med 15 prosent i år.

«En resesjon er ikke lenger en fjern sannsynlighet. Sannsynligheten for at det vil skje er på det største siden finanskrisen», skriver sjeføkonom Tim Toohey i en ny rapport.

Jernmalmprisene har roet seg

Storbanken UBS er mer optimistiske og viser til at prisen på jernmalm, som er en av Australias viktigste eksportprodukter, har stabilisert seg på mellom 50 og 60 dollar tonnet. UBS har tidligere spådd at prisene ville falle til under 50 dollar.

Australias tre største gruveselskaper satte en ny eksportrekord i august på 66,4 millioner tonn, ifølge Australian Financial Review. Dette er tre prosent høyere enn i juli.

Den økonomiske veksten forventes å havne på rundt to prosent i 2015 og 2016.

 

Les også: Råvarekrakk kan gjøre landet til «det nye Hellas»

 
Derfor kommer den kraftige nedgangen i råvareprisene nå  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.