– Høili mener revisor burde sett manglene i regnskapet, at ABC Revisjon har opptrådt uaktsomt og krever 16,5 millioner i erstatning, sier Dag Høilis prosessfullmektig Knut Ro i advokat­selskapet Ro Sommernes.

DN skrev ifjor høst at Dag Høilis selskap Limited Supercars & Yachts as bokførte et tap på 16,5 millioner kroner etter investeringen i bruktbilfirmaet Auto-Forum i Drammen. 45-åringen er sønn av Europris-gründer Terje Høili (70), og kjøpte 44 prosent av aksjene i Auto-Forum etter at selskapet kunne vise til omsetningsvekst fra 25 millioner til 187,2 millioner fra 2010 til 2011.

Betalte med Koenigsegg-er

Luksusbilfirmaet ble slått konkurs for ett år siden, og deretter er regnskapet blitt korrigert, ifølge konkursboets midlertidige innberetning. Varelageret til en verdi av 15,4 millioner ble kuttet til halvparten, og resultat før skatt viste seg å være vel 700.000 kroner. I det reviderte 2011-regnskapet var overskuddet før skatt mer en tidobbelt så stort, 8,3 millioner. Auto-Forums egenkapital ved utgangen av 2011 viste seg dermed å være to millioner kroner, ikke 7,5 millioner kroner.

«BURDE SETT MANGLENE». Knut Ro er Dag Høilis prosessfullmektig i saken mot ABC Revisjon.
«BURDE SETT MANGLENE». Knut Ro er Dag Høilis prosessfullmektig i saken mot ABC Revisjon.
I midten av oktober er det satt av tre dager i Tønsberg tingrett til erstatningssaken mot revisjonsselskapet som reviderte 2011-regnskapet til Auto-Forum.

– Dag Høilis selskap tegnet seg for aksjer i Auto-Forum, og betalte med tre Koenigsegg-biler verdsatt til 5,5 millioner kroner per bil. Høili stolte på 2011-regnskapet, som i etterkant viste seg ikke å være riktig, sier Høilis prosessfullmektig Knut Ro.

Avviser ansvar

Tønsberg-baserte ABC Revisjon har lagt ned påstand om frifinnelse, opplyser selskapets advokat, Terje Granvang i advokatfirmaet Arntzen de Besche i en epost.

IKKE NOE ANSVAR. ABC Revisjon har lagt ned påstand om frifinnelse, opplyser selskapets advokat Terje Granvang.
IKKE NOE ANSVAR. ABC Revisjon har lagt ned påstand om frifinnelse, opplyser selskapets advokat Terje Granvang.
– ABC Revisjon mener ikke å ha noe ansvar for Høilis påståtte tap, kommenterer Granvang.

I begynnelsen av 2011 la Auto-Forums leder og største eier Geir Bråthen om strategien fra å selge ordinære bruktbiler til «dyrere biler til en mer velstående kundekrets», ifølge dommen i erstatningssaken Santander Consumer Bank nylig tapte mot komikeren Tommy Steine.

I rettsavgjørelsen fra Nedre Romerike tingrett heter det at Bråthen skulle kapre disse kundene ved å etablere kontakt med «lederne» i miljøene. Auto-Forum var låneagent for Santander Consumer Bank, og kunne dermed tilby velstående bilkjøpere lånefinansiering. Men agentavtalen ble hevet med umiddelbar virkning grunnet illojalitet i juli 2011, og ifølge dommen fra tingretten erkjente Auto-Forum i et brev fra september samme år at flere av bilene var overpriset i låne­søknadene, og at det for mange av bilene ikke var innbetalt egen­kapital.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.